Waterstofauto’s

Hyundai Nexo, Toyota Mirai en nieuwe waterstofauto's. Hier bespreekt u alles wat met de auto's zelf te maken heeft.

Luc | 30 maart 2020

Hyundai Nexo vs Toyota Mirai

Hyundai Nexo of Toyota Mirai. Waar gaat uw voorkeur naar uit? En waarom?

Bekijk of plaats reacties (5)
Chiron | 30 maart 2020

Dag Luc, Ik zou kiezen voor een Mirai, zelf een Mirai gekocht en rijdt nog altijd prettig, volledig in (luxe) opties en comfort. Het tanken is zeer eenvoudig. Het comfort is dat van een Lexus, de mirai kost ook 100.000 om te maken in de fabriek.

Chiron | 30 maart 2020

Hij wordt op een onderstel gebouwd van een Lexus, Toyota is naar mijn mening ook altijd leidend in de markt en ontwikkeling, zie ook het eerste hybride model kwam van toyota de Prius, nu is de Mirai de leider in de waterstof markt.

Chiron | 30 maart 2020

Mocht je wat willen weten kunt u mij ook e-mailen, ik rijd er nu al 2 maanden mee en ben zeer onder de indruk!!! De technologie is leidend in de toekomst!

Chiron | 30 maart 2020

Het forum, laat me geen langer bericht sturen.. excuus

Walter@nu.nl | 30 maart 2020

dit is een test

Om te reageren moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

Luc | 30 maart 2020

Nieuwe waterstofauto’s

Welke nieuwe waterstofauto's komen eraan? Wat kunnen we verwachten?

Bekijk of plaats reacties (2)
Luc Kikkert | 30 maart 2020

https://www.nu.nl/auto/6041273/bmw-geeft-informatie-nieuwe-waterstofauto-vrij.html

Luc | 30 maart 2020

https://www.rtlnieuws.nl/tech/artikel/4987691/toyota-komt-met-tweede-generatie-waterstofauto Toyota komt met tweede generatie waterstofauto Toyota heeft een nieuwe versie van zijn Mirai-waterstofauto gepresenteerd. De elektrische auto met een brandstofcel in plaats van een accu komt begin volgend jaar op de markt. Terwijl de meeste merken kiezen voor elektrische auto's met een accu, gaat Toyota door op de waterstofauto. Dat heeft deels te maken met de steun die daarvoor bestaat in Japan. Dit jaar moeten er 160 tankstations zijn in dat land, waarin je je auto kunt vullen met waterstof. In Nederland kun je de waterstofstations op één hand tellen. De nieuwe versie van de Toyota Mirai is bijna 5 meter lang en is een flinke familiewagen. Het interieur is luxueus op zijn Japans. Mooie zetels, knopjes van hard plastic die je ook in een Suzuki Swift tegenkomt en een futuristisch dashboard met een gigantisch scherm in het midden. De auto heeft een actieradius van ongeveer 500 kilometer. Dat is iets minder dan de Tesla Model S, maar vergelijkbaar met de meeste elektrische auto's in het topsegment. Duur De Toyota Mirai-generatie die sinds 2017 te koop is kost 80.160 euro in Nederland. Deze tweede versie zal niet veel goedkoper zijn. De officiële prijs is nog onbekend. Van de eerste versie werden wereldwijd 10.000 exemplaren verkocht. Om de technologie betaalbaar te maken, zal die productie flink opgeschaald moeten worden. De infrastructuur om waterstof te tanken is in veel landen nog niet toereikend en als gevolg is het moeilijk om auto's die op waterstof rijden te slijten. Daar komt nog bij dat groene waterstof nog bijna niet verkrijgbaar is.

Om te reageren moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.