Nieuwe methode voor waterstof uit voedselafval

Wetenschappers van Purdue University in de Verenigde Staten hebben een nieuwe methode ontwikkeld om de productie van waterstof uit voedselafval te verbeteren. Hiermee hopen ze het huidige productieproces, waarbij gebruik gemaakt wordt van bacteriële afbraak, sneller en efficiënter te maken.

Schone waterstof door gist

Deze nieuwe methode maakt gebruik van gist om voedsel af te breken en om te zetten in schone waterstof. Dit proces neemt weinig tijd in beslag: binnen 18 tot 24 uur is het voedsel omgezet in waterstof. Andere productiemethodes doen hier enkele dagen over. Robert Kramer, Professor of Energy aan Purdue University Northwest, is enthousiast: 'We wilden een eenvoudige manier creëren om al die voedselverspilling om te zetten in een bron van schone energie. Met ons systeem kan de gebruiker voedselafval vermalen en in een reactor plaatsen om waterstof te creëren.' Kramer verwacht dat het nieuwe Purdue-systeem zo’n 20% tot 25% efficiënter is bij de productie van waterstof uit voedselafval in vergelijking tot de huidige methoden. 

200 miljard dollar

Amerikanen zijn wereldwijd koplopers op het gebied van voedselverspilling. Maar liefst 40% van hun voedsel belandt in de prullenbak. Volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw heeft dit voedsel bij elkaar een waarde van 200 miljard dollar per jaar.

Bron: Op Weg Met Waterstof

Deel deze pagina: