Daarom H2

Waterstofauto’s hebben vele voordelen. Voor u als bestuurder en voor het milieu. Zo heeft u binnen 3 tot 5 minuten een volle tank waarmee u 500 tot 665 kilometer kunt rijden. En de bijtelling bedraagt vanaf 2020 slechts 8%.

Snel tanken, grote actieradius

U tankt uw waterstofauto snel vol: in 3 tot 5 minuten. Vele malen sneller dus dan bij een elektrische auto. Met een volle tank heeft de waterstofauto een actieradius van gemiddeld 500 tot 665 kilometer. En de accucapaciteit is in de winter net zo goed als in de zomer. Dit betekent geen verlies aan actieradius en ook niet langzamer tanken in de winter, wat bij elektrische auto’s wel het geval is. 

 

Geen wegenbelasting en BPM

U betaalt geen motorrijtuigenbelasting over een waterstofauto en ook geen bpm. Voor alle financiële voordelen: bekijk dit overzicht waarin we de waterstofauto's Nexo en Mirai vergelijken met andere elektrische modellen zoals de Tesla.

 

fiscaal voordelige investering

Bent u ondernemer dan gelden de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil) bij de aanschaf van een waterstofauto:

  • Met de MIA kan de investeringsaftrek oplopen tot 36% van het investeringsbedrag. Die aftrek komt bovenop uw gebruikelijke investeringsaftrek.
  • Met de Vamil kunt u 75% van de investeringskosten afschrijven. Dat kan op een tijdstip dat u zelf bepaalt en levert een liquiditeit- en rentevoordeel op.

Meer hierover leest u op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Lage bijtelling

Met de waterstofauto’s Hyundai Nexo en Toyota Mirai profiteert u in 2020 van een bijtelling van slechts 8%. Dit is flink minder dan bij benzine-, hybride en dieselauto’s, waarvoor de bijtelling 22% bedraagt. Voor alle financiële voordelen: bekijk dit overzicht waarin we de waterstofauto's Nexo en Mirai vergelijken met andere elektrische modellen zoals de Tesla.

H2-Stimuleringspakket

Mensen die in de omgeving van Arnhem wonen en/of werken, hebben nog een extra reden om voor een waterstofauto te kiezen. Het H2-Stimuleringspakket van H2-Drive - aan te vragen toot en met 24 juli 2020 - geeft 50% korting op het tanken van waterstof bij PitPoint, tot een maximumkorting van € 3.000. En biedt nog vele andere voordelen.

 

Volledig emissievrij

Waterstofauto’s zijn volledig emissievrij: ze stoten geen CO2 of fijnstof uit. Tijdens het rijden komen er enkel waterdamp en hete lucht vrij. De waterstofauto’s hebben zelfs een speciale filter. Deze zorgt ervoor dat lucht die de auto uitstoot schoner is dan de lucht die erin gaat. Wanneer 10.000 Hyundai Nexo’s tegelijkertijd onderweg zouden zijn, komt het effect van de CO2-reductie overeen met het planten van 60.000 bomen, zo stelt Hyundai.

 

Deel deze pagina: