Img Hero Small 01

Over H2-Drive

H2-Drive is een initiatief van gemeente Arnhem en provincie Gelderland. Met dit project stimuleren zij dat er meer waterstofauto’s in en om Arnhem gaan rijden. Om zo de luchtkwaliteit in de regio te verbeteren.

Betere luchtkwaliteit

Minimaal 90 waterstofauto’s in en om Arnhem, dat is het doel van gemeente Arnhem en provincie Gelderland. Want waterstofauto’s stoten geen CO2 en fijnstof uit, en verbeteren zo de luchtkwaliteit in de regio. Arnhem stimuleerde al langer en op allerlei manieren een duurzame leefomgeving en duurzame energie. Bijvoorbeeld in het programma New energy made in [Arnhem]. Het project H2-Drive past hier dan ook perfect bij.

Bron gemeente Arnhem - fotograaf Rinus Baak

Bron gemeente Arnhem - fotograaf Rinus Baak

Pionieren

Waterstof rijden is pionieren. In de regio Arnhem is er nog maar één waterstoftankstation beschikbaar: PitPoint, op Industriepark Kleefse Waard. Ook de aanschafprijs is voor veel mensen een drempel om de auto te kopen. Om toch zo veel mogelijk mensen te stimuleren voor waterstof te kiezen, stellen gemeente Arnhem en provincie Gelderland hiervoor subsidie beschikbaar. Ze hebben marktpartijen uitgenodigd een voorstel te doen hoe ze zo veel mogelijk waterstofauto’s in Arnhem en omgeving willen laten rijden.

Uitvoering door consortium

Een consortium van vijf organisaties had het beste plan om waterstofrijden te stimuleren. Zij hebben dit plan uitgewerkt in een subsidieaanvraag en die subsidie is verleend. Dit consortium bestaat uit Gloedcommunicatie, H4 Lease, Herwers, Stichting Kiemt en KplusV. Samen bedachten zij H2-Drive: een project dat waterstofrijders een H2-Stimuleringspakket biedt. Het consortium won ook de opdracht om het project te flankeren met promotie van de regio en communicatie-activiteiten.

H2-Stimuleringspakket

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen in H2-Drive en waterstofauto's? Volg ons op Twitter en LinkedIn.

Deel deze pagina:
H2-Drive wordt mogelijk gemaakt door:
H2-Drive wordt uitgevoerd door: